Домашні рослини почали в'янути? Врятуйте їх простим аптечним засобом

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Спосіб від кореневої гнилі
Хвороба кімнатних рослин. Фото: freepik

Іноді врятувати рослини допоможе домашня аптечка

Домашні рослини прикрашають інтер’єр кімнати, насичують повітря киснем і приносять радість своїм виглядом. Але часом вони можуть почати хиріти і в’янути без видимих причин, навіть при постійному поливі і протиранні листя спеціальними засобами.

Якщо рослини у горщиках почали марніти, листя скручуватися і жовтіти, можливо причиною є коренева гниль. Як швидко реанімувати свої улюблені зелені вазони, розповідає канал Сучасна дача.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зупинити напасть допоможе простий аптечний препарат, який знайдеться у кожній аптечці.

Як повернути вазони до життя

У склянку теплої води додайте 100 мл аптечного перекису водню і дуже добре полийте ґрунт у вазоні з рослиною, що в’яне так, щоб залишки вільно стекли.

Перекис водню добре наситить ґрунт киснем і знищить збудників грибкових захворювань - головну причину кореневої гнилі. Далі потрібно внести у верхній шар ґрунту невелику кількість триходерми - це корисні мікроорганізми, які складуть конкуренцію патогенам.

Рослини швидко оживуть і будуть почуватися здоровими, адже перекис водню з подальшим засіванням ґрунту пробіотиками створить для кореневої системи здорове середовище.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що треба робити, коли земля у горщику вкрилася цвіллю. Тягнути не варто, тому краще діяти одразу.