Достатньо лише кілька хвилин: як закрити ФОП через Дію

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Покрокова інструкція закриття ФОП
Закриття Фоп через Дію. Фото: acquisition-international.com

Закрити ФОП через додаток можна самостійно за кілька кроків

Раніше процес відкриття та закриття ФОП займав багато часу і нервів. Зараз ця процедура стала значно спрощеною завдяки додатку Дія.

Тепер замовити закриття рахунку у додатку можна лише за кілька хвилин. Детальну покрокову інструкцію закриття через Дію, публікують vikna.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Детальна інструкція закриття ФОП через Дію

  • Авторизуйтеся на порталі Дія та натисніть “Закриття ФОП”;

  • натисніть кнопку “Замовити за 2 хвилини”;

  • заповніть форму онлайн;

  • підпишіть заяву електронним підписом.

Коли заява буде підписана, вона надсилається до реєстратора, а інформацію про закриття буде також надіслано до податкової служби.

Статус заяви можна перевірити самостійно в електронному кабінеті. На електронну адресу буде надіслано сповіщення про закриття ФОП.

Щоб закрити ФОП офлайн, потрібно подати заяву в Центрі надання адміністративних послуг. Для цього необхідний ідентифікаційний код. Заяву можна надіслати поштою, але підпис має бути завірений нотаріально.

Для того, щоб закрити ФОП необхідно сплатити податки і надати звітність. Можна закрити власний ФОП навіть перебуваючи за кордоном. Для цього потрібно подати заяву на закриття ФОП онлайн і не відвідувати ЦНАП та податкову. Але за наявності ліцензії, вони можуть анульовані особисто або через посередника, якщо він має нотаріально посвідчену довіреність від твого імені.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, що жінки-ФОПи зараз лідирують на ринку України. Навіть є області, де кількість бізнес-леді просто зашкалює.