Дзвінкий звук і не лишається вмятин: як дізнатися, що гарбуз цілком дозрів

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

4 ознаки готовності гарбузів
Ознаки стиглості гарбуза. Фото: Хочу!

Стиглість плоду можна дізнатися за кількома ознаками

Гарбуз володіє багатьма корисними властивостями для організму. Його переваги досі недооціненні, але дієтологи радять додавати до раціону його якнайчастіше.

З гарбуза можна приготувати безліч смачних страв. Його обожнюють кухарі всього світу. Головне, для відмінного смаку потрібно обрати максимально стиглий овоч. За якими ознаками перевірити готовність, розповідає unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

При виборі гарбуза на грядці головне переконатися у стиглості, щоб не зірвати плід зеленим. Адже він може бути яскравого кольору, а всередині недозрілим.

4 ознаки стиглості гарбуза

  • Шкірка. У дозрілих плодів, які повністю готові до збирання шкірка стає насиченого кольору і втрачає блиск і глянець. Також з’являється помітний малюнок з прожилок.

  • Звук. Якщо постукати по зеленому гарбузу - буде чути глухий звук, а у дозрілих плодів звук стає дзвінким.

  • Плодоніжка та листя. Якщо подивитися на гілку, до якої кріпиться гарбуз, треба звернути увагу на вигляд. У зелених плодів і бадилля буде зеленим, тому не поспішайте виривати. Стиглі овочі мають жовте листя і суху світлу плодоніжку.

  • Щільність. Якщо натиснути на гарбуз - на ньому не має лишатися вм’ятин. Це свідчить про стиглість і готовність до транспортування. Виключенням є лише мускатні сорти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як змусити гарбузи дозріти швидше. У досвідчених городників є свої хитрі таємниці.