Як обрати ідеальні рум’яна за кольором і текстурою – поради візажистів

Макіяж
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Як обрати колір рум’ян
Як вибрати найкращий колір рум’ян для вашого тону шкіри. Фото: pexels.com

Рум’яна необхідні навіть в повсякденному мейк-апі. Вони роблять шкіру свіжою, молодою та сяючою. Але найголовніше – правильно обрати колір!

Нанесення рум'ян – один із ключових етапів у макіяжі обличчя. Але про них часто забувають у повсякденному мейк-апі, вважають елементом вечірнього візажу, недооцінюють. Адже саме за допомогою рум'ян можна скоригувати форму обличчя, зробити шкіру свіжішою і сяючою, візуально прибрати недоліки і навіть скинути кілька років!

Відтінок рум'ян може вигідно підкреслити колір обличчя і зробити вас молодшим, або… звести нанівець усі ваші зусилля навіть у наймайстернішому макіяжі. Тому що колір та тон рум'ян потрібно підбирати ретельно та правильно. На порталі Real Simple ми знайшли поради досвідчених візажистів та майстрів макіяжу щодо вибору правильного кольору рум’ян, і зібрали для вас найважливіші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як правильно обрати найкращий колір рум'ян

Рум'яна – не надто помітна частина макіяжу. Вони не впадають у вічі, як тіні чи підводка на повіках, як яскрава помада. Але саме вони повністю завершують візаж, роблять його закінченим, а форму вашого обличчя ідеальною. Але багато залежить від кольору рум'ян. На які критерії звертати увагу підбираючи ідеальний відтінок рум'ян?

☑️ Тон шкіри

Якщо раніше візажисти спиралися на кольоротипи («весна», «літо», «осінь», «зима»), то тепер при підборі відтінків для макіяжу вони беруть до уваги тільки основний тон шкіри. Це простий і справді безпрограшний хід. Не потрібно гадати, чи відноситься ваше обличчя до кольоротипу «весна» чи «осінь», досить просто знати, теплий чи холодний тон шкіри у вас. Для цього подивіться на вени на своєму зап'ясті. Якщо вони блакитні, у вас холодний тон шкіри, якщо зелені – теплий.

Для теплого тону шкіри краще використовувати більш насичені кольори рум’ян, адже вони мають червоний підтон, наприклад теракотові, персикові, темно-червоні. Для холодного тону використовуйте лілово-рожеві, ягідні та сливові кольори. Шкіра також може бути від природи світлою, середньою та смаглявою. Для світлої шкіри підійдуть світло-рожевий та пастельний відтінки, для середньої – персиковий та рожевий, а для смаглявої – будь-який глибокий та насичений колір, наприклад, ягідний.

☑️ Колір губ

Для нейтральних образів або «макіяжу без макіяжу» найбільш підходящий відтінок рум'ян часто знаходиться в одному тоні з вибраним кольором губ. Вибрали рожевий чи ягідний колір помади? Беріть рожеві рум'яна, і не помилитеся. Головне, щоб це підходило під ваш тон шкіри. Якщо виділили губи теплим червоним або помаранчевим, обирайте персикові. Для нюдового макіяжу, світлих помад природних відтінків (бежевий, кремовий, теплий рожевий) підбирайте рум'яна в тій самій гамі або обійдіться бронзером.

Голлівудські візажисти вже давно користуються лайфхаком: замість рум'ян наносять кілька мазків тієї ж помади, що і на губах, і ретельно їх розтушовують. А багато косметичних брендів, почувши про це, стали випускати засоби 2-в-1 – рум'яна та помаду в одному стіку. Засіб універсальний, текстура підійде і для губ, зволоживши їх, і для шкіри обличчя, не пересушуючи її, але і не роблячи жирною і блискучою. Це дуже зручно: не треба підбирати два різні засоби і завжди можна носити стік із собою у сумочці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

☑️ Колір очей

На обличчі завжди виділяються губи та очі. Тому при виборі рум'ян потрібно відштовхуватись не тільки від кольору помади, а й від кольору очей.

Для холодних блакитних і світло-сірих очей підійдуть рум'яна з холодним підтоном: рожеві, бузкові, лілові. Якщо шкіра має теплий підтон, спробуйте м'які персиково-рожеві.

Теплоту світлих карих очей підкреслять рожево-лілові рум'яна, а глибину темних карих – ягідні і бордо.

Для зелених очей відмінним варіантом будуть персикові рум'яна, теплі або бежеві цегляні, теракотові.

☑️ Текстура рум'ян

Колір, безперечно, має значення. Але важливу роль відіграватиме також те, яка саме текстура у цього косметичного засобу.

Для кожного дня підійдуть матуючі пудрові рум'яна без перламутру та блиску. Вони створять ефект оксамитової шкіри та зроблять макіяж стійкішим протягом усього дня.

Легкий дрібний шиммер або нотки перламутру (світловідбивні частки) створюють об'єм на щоках та вилицях, притягують світло, роблять обличчя свіжим.

Велика кількість блиску і шиммеру допускається для святкових та вечірніх мейк-апів.

Що стосується самої текстури – пудрова, кремова або стіки – обирайте те, з чим вам найбільш комфортно.

☑️ Ваш образ та тип макіяжу

Для повсякденного макіяжу підійдуть ледь помітні світлі відтінки рум'ян — персиковий, рожевий, бежевий. Натуральний рум'янець легко зімітувати, правильно підібравши рум'яна за тоном шкіри, як ми описали у першому пункті. Для святкового мейк-апу обирайте більш насичені відтінки: червоний, ягідний, сливовий, бордо, темний теракотовий. У вечірньому макіяжі краще відштовхуватися від кольору вашого одягу, відтінку губної помади та тіней на віках. Щільна та стійка тональна основа та штучне світло приховують ваш природний тон шкіри. Тому з рум'янами тут можна бути сміливішими і не боятися експериментувати!

Декілька секретних лайфхаків, щоб обрати ідеальні рум'яна

А ось ще кілька лайфхаків з підбору рум'ян, які ми підслухали та підглянули у майстрів мейк-апу:

  • рум'яна повинні бути на два відтінки темніші за колір шкіри;

  • бронзові, персикові та коралові відтінки рум'ян з легким шиммером чудово підкреслюють засмагу;

  • бежеві та коричневі рум'яна матової текстури добре підійдуть для контурингу;

  • якщо шкіра часто червоніє, уникайте рум'ян червоного та яскраво-вираженого рожевого відтінку;

  • сумніваєтеся у виборі – беріть найбільш нейтральні персиково-рожеві, вони є універсальними;

  • і не переборщуйте з яскравими рум'янами – у моді «макіяж без макіяжу»!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цими порадами і лайфхаками не так вже і складно обрати свій ідеальний колір рум’ян. З ними шкіра стане свіжою і сяючою, а риси обличчя – чіткішими і виразнішіми. Візьміть також на замітку, як швидко підкреслити вилиці за допомогою двох пальців – це значно економить час в повсякденному мейк-апі!