Як врятувати “браковані” огірки: що робити, якщо банки “вибухнули” або здулися кришки

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

що зробити з огірками які вибухнули
ШІ / Що зробити з такими огірками

Як ці огірки можна використати

Ми розповідали, чому вибухають банки з огірками та як цьому запобігти. Тепер розповідаємо, що зробити з огірками, якщо це вже сталося.

Банки можуть “лопати”, також можуть здуватися кришки. І те, і інше свідчить про те, що ця заготівля невдала. Існує кілька способів врятувати огірки і зберегти їх смак. “Хочу” розповідає, коли їх можна закрити наново, а коли можна використати у стравах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому банки здуваються

Найчастіша причина – розвиток бактерій всередині банки. Вони виділяють гази, які підвищують тиск і призводять до здуття.

Порушення технології консервації, це може бути недостатня стерилізація банок, недостатня кількість оцту, неправильне зберігання – все це може спровокувати небажаний процес бродіння.

Як врятувати огірки

Якщо огірки м'які, змінили колір або мають неприємний запах, їх краще викинути. Якщо ж вони виглядають нормально, можна спробувати їх врятувати.

Злийте розсіл з банки і прокип'ятіть його протягом 5-7 хвилин. Огірки ж під проточною водою і залиште в холодній воді на 15-20 хвилин. Потім залийте їх киплячим розсолом і закатайте банки.

Інший варіант - опустити огірки в киплячу воду на кілька хвилин, а потім перекласти їх у стерилізовані банки. Залийте гарячим розсолом з додаванням оцту (2-3 столові ложки на літр) і закатайте.

Що робити з каламутними огірками

Огірки, у яких помутнів розсіл, краще не вживати в їжу сирими. Їх можна використовувати для приготування перших страв (розсольник, солянка), у яких огірки піддаються додатковій термічній обробці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви зможете врятувати огірки. Також ми розповідали, що слід зробити з овочами перед закриванням, щоб вони були хрусткі й смачні.