Як зіпсувати ламінат: 4 помилки, які пошкодять підлогу

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Помилки, що асують ламінат
Миття та догляд за ламінатом. Фото: koshachek

Ламінат потребує обережного очищення та дбайливого догляду

Ламінат вже давно став одним з улюблених покриттів людей, які оцінили його переваги. Він просто монтується, має привабливий вигляд, легко доглядається, не потрібно покривати лаком і значно дешевший за паркет.

Ламінат може зберігати свою привабливість протягом 15-30 років, якщо знати правила догляду і уникати неправильного поводження. Які помилки можуть зіпсувати ваше бездоганне покриття, розповідає prostoway.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Пил та пісок

Маленькі абразивні частинки можуть пошкодити ламінат і він втрачатиме свою привабливість. Тому рекомендується часто проводити сухе прибирання.

Надто багато вологи

Ламінат не любить води, тому намагайтеся не мити його так, щоб мокрі плями висихали самі. Надмірна волога може призвести до пошкоджень. Найкраще прибирати злегка зволоженою шваброю чи ганчіркою.

Правильний вибір засобів для миття

Використовуйте для прибирання лише спеціалізовані засоби доля ламінату або звичайну воду. Адже непризначені засоби можуть пошкодити підлогу, яку не можна буде відновити.

Взуття на підборах

Не рекомендується ходити по ламінату у взутті на підборах. Це призведе до пошкоджень, на поверхні можуть утворитися дірки, плями, вм’ятини та сколи, які буде важко виправити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми ділилися чудовим лайфхаком для прибирання підлоги. Він дозволить зібрати шерсть та волосся всього за 1 хвилину.