Які способи здатні "омолодити" шкіру: ТОП-5 продуктів для здорової та чистої дерми

Догляд за обличчям і тілом
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Збалансований раціон важливий для стану шкіри
Продукти для здорової шкіри. Фото: canva.

Для шкіри надзвичайно важливий збалансований раціон

Шкода, що ми не можемо вибирати свою шкіру, проте ми можемо повпливати на її стан всіма доступними способами. З надією мати здорову шкіру жінки можуть витрачатися на креми та процедури, проте не зважають, що стан нашої “тілесного одягу” залежить від того, що ми їмо.

Багато жінок помічали, що стан шкіри значно покращувався, коли вони дотримувалися рекомендацій дієтологів і збалансовували свій раціон. Що найкраще впливає на стан шкіри та які продукти слід додати до харчування, розповідає realsimple з допомогою дієтолога Кароліни Шнайдер, дерматолога доктора Macrene Alexiades та дієтолога Холідей Дарем.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чи допомагають певні продукти при захворюваннях шкіри

Так, як деякі продукти можуть погано впливати на шкіру, певні - можуть покращити її стан.

Продукти, багаті цинком, такі як гарбузове насіння, сочевиця, квасоля та кешью, також підтримують здоров’я шкіри, регулюючи вироблення жиру та зменшуючи запалення,
- наголошує дієтолог Кароліна Шнайдер.

Їжа багата цинком може стати корисною при лікуванні гормонального дисбалансу, який зазвичай і подразнює шкіру.

Цинк відіграє важливу роль у контролі вироблення жиру, оскільки він знижує кількість чоловічих гормонів (андрогенів), які можуть сприяти виникненню прищів і жирної шкіри,
- додає дієтолог.

З рубцями на шкірі і зміною її кольору допомагають боротися продукти з високим вмістом антиоксидантів, білка та вітаміну С, наприклад дика чорниця, малина, листова капуста, шпинат, броколі та морква.

5 найкращих продуктів для шкіри

  • Жирна риба. Лосось та сардини мають багато протизапальних інгредієнтів, Омега-3 відіграє важливу роль у підтримці ліпідного бар'єра шкіри, захищає і добре зволожує.

  • Помідори. Смачні та універсальні помідори допомагають покращити структуру та якість шкіри.

  • Волоські горіхи. Надзвичайно багаті омега-3 жирними кислотами та цинком, що дуже важливе для здоров’я шкіри.

  • Болгарський перець. Каротиноїди в болгарському перці, такі як бета-каротин, допомагають захистити від сонячних променів, зберігаючи шкіру здоровою та бадьорою.

  • Насіння соняшнику. Поживні речовини захищають шкіру від шкідливого впливу навколишнього середовища та допомагають мати чисту шкіру.

Корисні поради для здорової шкіри

  • Зволоження. Намагайтеся вживати достатню кількість води. Також зелений час збагачує шкіру вологою, зменшує почервоніння, запалення та зміцнює бар’єр вашої шкіри.

  • Сезонні продукти. У сезон намагайтеся вживати багато овочів та фруктів, а взимку додавайте більше шпинату і капусти.

  • Зменшуйте кількість молочних продуктів. Це допоможе уникнути гормонального дисбалансу, прищів та почервоніння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Покращення стану шкіри - це довгостроковий процес, який потребує терпіння та регулярності. Якщо проблеми зі шкірою не зменшуються, не вагаючись зверніться до лікаря за порадою і допомогою.

Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.