Які вони, ідеальні сімейні стосунки? Що потрібно цінувати всередині сім'ї

Сімейне життя
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Щасливе сімейне життя
Ідеальні сімейні стосунки. фото: freepik

Ідеальних стосунків не буває, але завжди можна прагнути кращого

Якщо подивитися навколо, здається що поруч надзвичайно багато щасливих сімей. Проте у кожній сім’ї є свої труднощі, складнощі та непорозуміння, головне - шукати компроміси та встановлювати власні щасливі правила.

Щасливі сімейні стосунки - це болюча тема, яка нагадує оголений нерв. Адже після шлюбних обітниць не завжди вистачає мудрості і терпіння, щоб побудувати ідеальну модель сім’ї. Ми зібрали відповіді користувачів quora якими вони вважають ідеальні стосунки. Залишаємо їх тут, можливо ви знайдете для себе багато корисного.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❤️Я насправді не знаю, як виглядають “хороші” сімейні стосунки, але коли я їм телефоную, вони завжди готові відповісти.

❤️Я відчуваю, що в сім’ї не повинно бути поняття «голова». Усе не має вирішувати один/кілька членів, а від інших очікується, що вони слідуватимуть цьому, інакше сваряться. Це сім’я, а не режим. Тоді має бути довіра. Я повинен мати можливість розповідати мамі/татові/братам про речі без вагань, не боячись, що вони відкинуть мої почуття. Прийняття та визнання, вони також дуже важливі, каже Vodka Girl.

❤️Я виріс з двома батьками-жорстокими людьми, тому я просто перелічу те, що я хотів би зробити моїм батькам, щоб створити ідеальну сім’ю, розповідає Daryl Richardson.

Ідеальна сім'я:

  • намагайтеся, коли це можливо, їсти сім'єю разом

  • грати в ігри всією сім'єю

  • подорожувати разом сім'єю

  • прислухайтеся до думок чи ідей кожного та приймайте, коли ідеї деяких учасників відрізняються від ваших.

  • зробити груповий вибір

  • вести відкритий діалог з усіма членами сім'ї

  • відзначати кожне свято та день народження разом

  • святкувати когось у родині, навіть якщо це не свято чи день народження.

  • тримайте речі веселими та захоплюючими

  • сміятися...сміятися багато.

  • як сім’я… час волонтерів, щоб допомогти іншим у скруті.

❤️Здорові сімейні стосунки перевіряють один одного, навіть якщо кожна людина зайнята у своєму «особистому» житті. Здорові сімейні стосунки — це поважати вибір один одного (якщо він не шкодить їм) і радіти за них. Здорові стосунки в сім’ї – це підбадьорювати один одного компліментами та полюбляти присутність один одного.

Здорові сімейні стосунки — це обмінюватися обіймами, коли є можливість, тому що ніколи не знаєш, коли це буде востаннє. Здорові сімейні стосунки – це бути справжнім собою, не боячись засудження чи ненависті. Йдеться про те, щоб любити одне одного як єдине ціле та бути вдячними за те, що вони все ще тут, щоб створювати спогади разом - Маріелла.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як уникати сварок у сімейному житті. Кілька важливих порад допоможуть налагодити стосунки.