Якщо думаєте про комфортний переїзд - оминайте ці варіанти: перелік найбільш густонаселених країн світу у 2024 році

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Перелік країн з найбільшою кількістю населення
Найбільш густонаселені країни у світі. Фото: inshe.tv

Рейтинг найбільш густонаселених країн

Люди можуть зважитися на переїзд до іншої країни з різних вагомих причин. Раніше ми розповідали, які найкращі країни для імміграції були у 2023, а зараз поговоримо про країни з найбільшою кількістю населення.

Згідно з останніми даними Всесвітнього огляду народонаселення (WPR), Індія посідає перше місце за чисельністю населення з понад 1,45 мільярдами людей. На другому місці з невеликим відривом слідує Китай з населенням трохи більше 1,42 мільярда людей, пише jagranjosh.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Торік Індія посідала друге місце після Китаю, але з прогнозом Всесвітнього огляду народонаселення (WPR), Індія стане найбільш густонаселеною країною у світі після 2030 року.

10 найбільш густонаселених країн світу за 2024 рік

  • Індія. Молодий середній вік і коефіцієнт народжуваності, дещо вищий від відтворення, сприяють швидкому зростанню населення і очікується, що до 2025 року населення Індії становитиме приблизно 18% світового населення.

  • Китай. Населення Китаю становить приблизно 1,5 мільярда людей і воно значно зростало протягом останніх десятиліть. Проте зараз народжуваність знизилася, а населення старіє.

  • Сполучені Штати. Населення США становить близько 340 мільйонів людей. Проте зростання населення зумовлене імміграцією, а не природним приростом через нижчий рівень народжуваності.

  • Індонезія та Пакистан. Зараз населення становить близько 277 мільйонів і 240 мільйонів відповідно. У країнах високі показники народжуваності і висока молода демографія.

  • Нігерія. Це найбільш густонаселена країна Африки. Показники зростатимуть через високий рівень народжуваності.

  • Бразилія. У країні спостерігається постійне зростання через високу народжуваність і до 2041 року досягне свого піка.

  • Бангладеш. Населення постійно зростає, адже коефіцієнт народжуваності становить 2 дитини на жінку.

  • Росія. Рівень народжуваності постійно зменшується і населення старіє.

  • Мексика. Середній вік молодості становить близько 30 років і коефіцієнт народжуваності 2 дитини на жінку, що свідчить про продовження зростання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, яка країна визнана лідером серед країн з високою якістю життя. Саме її варто розглянути для переїзду.