Краще робити це вчасно: що буде, якщо передати показники світла з запізненням

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Важливо вчасно передавати показники лічильника
Передача показників лічильника. Фото: galas.te.ua

Показники лічильників потрібно передавати вчасно

Кожного місяця побутові споживачі обов’язково мають знімати з лічильника та передавати показники. Це робиться для того, щоб мати правильні розрахунки за спожиту електроенергію. Раніше ми писали, як підготуватися до відключень світла, а зараз дізнаватимемося про важливість вчасної передачі лічильників.

Більшість громадян України нехтують такими діями або ж роблять це невчасно. Пояснення, чому важливо вчасно подавати покази лічильника дає на Facebook- cторінці АТ “Прикарпаттяобленерго”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Компанія розповідає що період подачі показників лічильника триває протягом останніх двох днів розрахункового місяця та перших трьох днів – наступного.

У цей час важливо не забути подати покази свого приладу обліку, навіть якщо у споживача SMART-лічильник,
- йдеться у повідомленні.

Кожного місяця оператор системи розподілу має здійснювати розрахунок обсягу споживання клієнта відповідно до переданих ним показів приладу обліку. Фахівці пояснюють, що коли споживачі не подають актуальні покази, то використання електроенергії нараховується за середньодобовим споживанням. Відтак, сума, вказана в платіжці за місяць, може відрізнятися від фактичного споживання.

Якщо своєчасно подавати покази лічильника, це допоможе уникнути ймовірності некоректного обліку електроенергії. Звичайно, сучасні пристрої обліку є надійними, проте не виключається заводський брак, збій чи фізичні пошкодження, тоді кіловати можуть почати нараховуватися по-іншому, а своєчасна подача показників дозволить виявити це.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна економити електроенергію, якщо у будинку встановлений бойлер. Ці корисні рекомендації допоможуть суттєво заощадити кошти.