Споживаємо електроенергію розумно: які пристрої потрібно вимикати з розетки на ніч

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Перед сном багато хто забуває вимикати з розетки електричні пристрої. Звичка ця, на перший погляд, здається абсолютно марною, проте вона допоможе вам заощадити гроші та електроенергію.

Вночі пристрої, підключені до розетки, можуть не працювати, але продовжувати споживати електроенергію, адже часто вони залишаються в режимі очікування. Якщо не витягувати вилки з розеток, витрата електроенергії буде вищою, а платити за комунальні потрібно буде більше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Які пристрої потрібно вимикати з розетки на ніч? Нижче наведено список. Читайте та беріть на замітку!

Телевізор. Якщо ви практично ніколи не виймаєте вилку з розетки після перегляду телевізора, не дивуйтеся високим рахункам за електроенергію. Сформуйте звичку: якщо перегляд телевізора завершено, одразу ж виймаємо вилку.

Комп'ютер. Те саме стосується ноутбуків і стаціонарних комп'ютерів. Вони продовжують споживати енергію (хоч і в невеликих кількостях), доки підключені до мережі.

Зарядник для смартфона. Залишати зарядний пристрій у розетці на кілька годин (або навіть добу) поспіль — це погана звичка, яка призведе не тільки до підвищених витрат електроенергії, але й може пошкодити саму зарядку.

Мікрохвильова піч. Багато хто не вимикає мікрохвильову піч з розетки на ніч. Це не найкраще рішення, адже вона продовжує споживати електроенергію.

Обігрівачі. Те саме ж стосується багатьох обігрівачів. Важливо виймати їх з розетки відразу після натискання на кнопку відключення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як правильно заряджати телефон взимку . Експерти назвали погану звичку, через яку пристрій може вийти з ладу.