“Ягода любові”, але не зовсім ягода: дивовижні факти про полуницю

Їжа
587
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

полуниця в саду
Створено за допомогою ШІ / Ви не знали цього про полуницю

Цікаві факті про полуницю

Ми розповідали, чому моряки здавна боялись брати на корабель банани . Тепер ділимось фактами про улюблену для багатьох сезонну ягоду - полуницю.

Це не зовсім ягода, до речі. Розповідаємо детально разом із tut-cikavo .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не ягода

Полуниця - це не зовсім ягода, а багатогорішок. На її "поверхні" знаходяться не насіння, а горішки, а справжня ягода - біла й м'ясиста - знаходиться всередині.

"Ягода любові"

Вчений Патрік Холфорд стверджує, що полуниця багата цинком. А він здатен підвищувати лібідо як у жінок, так і у чоловіків.

Біла полуниця

Цей рідкісний сорт з'явився в 18 столітті, але згодом був втрачений. Сучасна біла полуниця - це гібрид червоної полуниці та ананаса.

Рекордсменка

У 1983 році в США знайшли полуницю вагою 231 грам. На жаль, вона виявилася несмачною - водянистою і кислою.

Неочікувані поєднання

Крім традиційних вершків, полуницю можна їсти з морепродуктами, птицею та сирами. Один з вишуканих рецептів - полуниця, обсмажена на вершковому маслі з чорним перцем.

Свято полуниці

В італійському місті Немі щороку влаштовують фестиваль полуниці. Тисячі кілограмів ягід щедро поливають шампанським, і всі бажаючі можуть поласувати цим ласощами.

Перша ягода

Полуниця - перша ягода, яку почали вирощувати в штучних умовах. У світі існує понад 600 видів полуниці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Полуницю можна їсти свіжою, додавати до десертів, смузі, коктейлів та салатів. Також ми розповідали, як на думку Клопотенка потрібно їсти суші.