Всі черв’яки самі втечуть з черешні: простий та дієвий трюк

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

лайфхак для черешні
fruit-time.ua / Як прогнати черв'яків з черешні

Ягоди потрібно замочити у спеціальному розчині

Ми розповідали, як обрати черешню без черв’яків. Та якщо вже сталося так, що ви принесли додому ягоди “з бонусами” - не біда, все ще можна виправити.

Досвідчені кулінари знають простий і дієвий лайфхак, який допоможе швидко позбутися шкідників, зберігши свіжість та смак черешні. Про нього розповіли на Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як позбутися черв’яків у черешні

Вам знадобиться черешня, уражена черв'яками, вода та сіль. Переберіть черешню: видаліть всі пошкоджені, пом'яті ягоди, а також листя та плодоніжки. У літр води додайте 1 столову ложку солі. Перемішайте до повного розчинення.

Покладіть ягоди в ємність і залийте сольовим розчином так, щоб він повністю їх покривав. Залиште на 30-60 хвилин - цього часу буде достатньо, щоб шкідники покинули ягоди. Ретельно промийте ягоди під проточною водою, щоб видалити залишки солі та черв'яків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ваша черешня готова до вживання або подальшої переробки. Цей метод допоможе позбутися не лише черв'яків, але й інших шкідників, які можуть ховатися на ягодах. Також ми розповідали, чому в давнину моряки боялись бананів.