Що їсти на Трійцю: які продукти повинні бути в основі святкового меню

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

святкове меню на Трійцю
SHUBA / Що повинно бути на святковому столі

Традиції та святкування в Україні

У 2024 році українці відзначають День Святої Трійці, або Зелені свята, 23 червня. Це одне з найважливіших християнських свят, яке сягає своїм корінням апостольських часів. 

Здавна в Україні День Святої Трійці оточений особливими традиціями. “Хочу” детально розповідає про те, яким повинно бути святкове меню і які продукти точно повинні бути на столі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Будинки в цей день прикрашають гілками дерев, травами, квітами, створюючи атмосферу свіжості та єднання з природою. За столом збираються всі члени родини, щоб розділити радість свята.

Меню на Трійцю

Традиційно на столі в День Святої Трійці має бути багато зелені. Це можуть бути салати, вінегрети, окрошка, холодник, а також випічка з зеленню.

Цей день не пісний, тож готують також різні м'ясні страви, наприклад, запечену курку, м’ясні рулети та закуски, а також рибу. В закусках використовують варені яйця.

З десертів готують млинці, сирники, вареники з вишнями.  Також ми ділились рецептом смачного гарніру з картоплі, в якому використовується багато зелені. А якщо шукаєте оригінальний рецепт млинців для закусок - ми розповідали, як приготувати їх із кабачка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

День Святої Трійці – це не лише релігійне свято, але й час для близького спілкування в колі сім’ї. Скористайтесь ним, щоб провести час з рідними.