Ці продукти знищать ваш антипригар: перелік їжі, яку не можна смажити на тефлоні

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

що не можна смажити на тефлоні
ProstoWay / Не всі продукти підходять

Продукти, які зіпсують сковорідку з покриттям

Ми розповідали, як в домашніх умовах перевірити якість ковбаси. Тепер ділимось порадами з експлуатації сковорідки з антипригарним покриттям. 

Багато хто помилково вважає, що на сковороді з антипригарним покриттям можна готувати все без винятку. На жаль, це не так, і таке ставлення може призвести до швидкого псування вашої улюбленої сковорідки. Разом з порталом “Господа” ділимось стоп-листом для тефлону.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Вершкове масло та маргарин

Ці продукти горять при відносно низьких температурах. Це може призвести до неприємного запаху, присмаку їжі, пошкодження покриття та його передчасного зношування.

Деяке м’ясо

Зокрема, м’ясо з великою кількістю жиру, що при смаженні може досягати температур, що перевищують допустимі для антипригарного покриття, що призводить до його пошкодження. Також, слід уникати кісток - вони можуть подряпати покриття.

Продукти з високим вмістом кислоти

Кислі соуси (томатний та інші), маринади з оцтом або лимонним соком з часом роз'їдають покриття, роблячи його менш ефективним та довговічним. Високі температури в поєднанні з кислотою можуть призвести до виділення шкідливих речовин.

Страви з високим вмістом цукру, такі як карамель

Цукор при нагріванні плавиться та досягає дуже високих температур, що може пошкодити покриття. До того ж, карамель важко відмити, і вона може залишити стійкі плями та подряпини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не використовуйте сковорідки з антипригарним покриттям в духовці та не залишайте їх на вогні без їжі. Також ми розповідали, як принести додому черешню без черв’яків.