М’ясо, що стає отрутою: скільки можна зберігати шашлик в маринаді

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

скільки можна зберігати м'ясо в маринаді
Варта / Секрет смачного шашлику

Все залежить від маринаду

Ми ділились рецептом вдалого маринаду для курки. Тепер розповідаємо, скільки може зберігатися замариноване м’ясо перед приготуванням. 

Щоб ваш шашлик завжди був вдалим, важливо знати, як правильно зберігати мариноване м'ясо. Разом із “Сьогодні” ділимось кількома порадами, які допоможуть вам зберегти свіжість та смак м'яса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Скільки можна зберігати мариноване м'ясо

В холодильнику звичайний маринад (цибуля, оцет, лимонний сік) зберігається до 3 днів. Маринад з молочними продуктами (кефір, майонез), пивом, газованою водою лежить не більше 1 доби. В морозилці м’ясо лежить до 3 місяців

Важливі моменти:

  • Температура - зберігайте мариноване м'ясо в холодильнику за температури не вище +5°C.

  • Упаковка - використовуйте герметичну упаковку, яка не є металевою. Це може бути пакет для харчових продуктів, контейнер або емальований посуд.

  • Маринад - різні маринади впливають на термін зберігання м'яса. Найкраще зберігається м'ясо, мариноване з йодованою сіллю, лимонним соком або оцтом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти мариноване м'ясо свіжим та смачним, а ваш шашлик завжди буде на висоті. Також ми ділились рецептом смачного маринаду для свинини.