Як купити найсолодшу черешню: ознаки солодких ягід без “сюрпризів”

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як обрати черешню без черв'яків
Факти / Як обирати черешню

Про що варто знати, обираючи черешню

Ми розповідали, скільки можна зберігати готовий борщ. Тепер ділимось порадами, які допоможуть вам обрати смачну та якісну черешню без “сюрпризів”.

Детально про це розповіли на “Бахмут.IN.UA”. Вони поділились кількома ознаками, на які точно варто звернути увагу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Колір

Зверніть увагу на колір ягід. Він має бути рівномірним, насиченим, без блідих чи зелених плям. Жовті ягоди повинні мати яскравий золотистий відтінок, а червоні – сяючий рубіновий колір без потемнінь.

Консистенція

Хороша черешня повинна бути пружною на дотик, але не твердою. М'якувата, соковита, але не розсипчаста чи масляниста консистенція буде ідеальною.

Розмір

Звичайно, розмір черешні може варіюватися залежно від сорту. Але все ж краще обирати ягоди середнього розміру та однакової форми.

Аромат і смак

По можливості, обов'язково спробуйте черешню перед покупкою. Запитайте продавця про сорт та його смакові якості. Ідеальна черешня має інтенсивний аромат і солодкий злегка терпкуватий присмак.

Шкірочка

Якісні ягоди черешні повинні мати рівненьку, блискучу шкірочку без тріщин чи плісняви. Одразу відкиньте ягоди з пошкодженнями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так ви зможете не помилитися з вибором і купити дійсно якісну черешню. Також ми розповідали, як вдома перевірити ковбасу на якість.