Такі кавуни купувати не можна: залиште його продавцеві, а самі візьміть нормальний

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому не можна купувати розрізані кавуни
ШІ / Як правильно обирати кавуни

Поради для смачного літа

Вибір соковитого і безпечного кавуна – справжнє мистецтво, оповите не тільки фактами, а й міфами. Приміром, ми розповідали, чим “кавун-дівчинка” відрізняється від “хлопчика”. 

Давайте розберемося, як вибрати ідеальний кавун і уникнути розчарувань. Розповідаємо про це разом із “Охороною праці”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Де купувати кавуни?

Найбезпечніше купувати кавуни на спеціалізованих ринках або в магазинах, де дотримуються всіх санітарних норм. Уникайте стихійних ринків, узбіч тощо: кавуни, що продаються біля дороги, можуть вбирати шкідливі речовини з вихлопних газів.

Як перевірити якість кавуна?

Шкірка стиглого кавуна має бути матовою, без тріщин і вм'ятин. Зверніть увагу на «пляму дозрівання» – жовте або оранжеве місце, де кавун стикався із землею. Вона повинна бути великою і яскравою.

Постукайте по кавуну. Звук повинен бути глухим, не дзвінким. Сухий хвостик свідчить про стиглість кавуна.

Якщо є можливість, подивіться на зріз кавуна. М'якоть має бути яскраво-червоною, зернятка – дрібними, а соку – багато. Уникайте кавунів з жовтими прожилками або білими плямами.

Чому не варто купувати розрізані кавуни?

Розрізані кавуни здаються хорошим рішенням, якщо вам не потрібно дуже багато кавуна або ви боїтесь, що не з’їсте його. Втім, це ідеальне середовище для розмноження бактерій. Навіть якщо зовні вони виглядають свіжими, всередині можуть бути заражені. Крім того, через відкритий зріз м’якоть швидко втрачає вологу і вітаміни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте кавуни відповідально і насолоджуйтесь їхнім смаком. Також ми розповідали, як приготувати “п’яний кавун” для ваших вечірок.