Ці дні у жовтні 2024 не підходять для квашення: заготована капуста буде несмачною

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

жовтень 2024 - коли можна квасити капусту
Секрет смачної квашеної капусти. Фото: SHUBA

Коли квасити капусту за місячним календарем

Квашена капуста - це для багатьох найулюбленіша заготівля. Ми ділились вдалим рецептом. 

Хочете, щоб ваша квашена капуста була хрусткою, соковитою та довго зберігалася? Тоді варто врахувати фази Місяця - вважається, що вони мають вплив на процеси бродіння. Детально розповідаємо разом із novyny.live.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Найкращі дні для квашення капусти в жовтні 2024

За місячним календарем, найбільш вдалими днями будуть 8, 9, 10, 18, 19, 20, 25 жовтня. Чому саме ці дні? У ці періоди Місяць перебуває в таких знаках Зодіаку, як Овен, Телець, Лев, Козеріг та Стрілець, що сприяє активному бродінню та формуванню смачного продукту.

В які дні капусту краще не квасити?

Невдалі дні: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 14, 15, 16, 17, 23, 24, 27, 28, 29 жовтня. У ці дні Місяць перебуває в знаках, які можуть негативно вплинути на смак і якість квашеної капусти.

Вважається, що Місяць впливає на рівень води в рослинах, а отже, і на їхню соковитість. Крім того, місячні фази впливають на активність мікроорганізмів, які беруть участь у процесі бродіння.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Готуйте заготівлі з любов'ю та дотримуйтесь порад місячного календаря, щоб отримати максимальну користь від цього продукту. Також ми розповідали, які помилки призводять до того, що капуста стає слизькою та несмачною.