Зробіть це з гарбузом - і його буде легше чистити: простий трюк, який заощадить вам зусилля

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як прискорити чищення гарбуза
Як очистити його від шкірки легко. Фото: pixelinform.com

Покрокова інструкція з очищення гарбуза

Гарбуз - це апетитна і ароматна осіння страва. Із нього можна приготувати чимало смачнющих закусок і страв. Найпопулярнішою з них, мабуть, є ароматна гарбузова каша. Однак чистити його від шкірки - те ще задоволення. 

Очищення гарбуза може здатися складним завданням, але є один трюк, який допоможе розм’якшити шкірку. Розповідаємо разом із pixelinform.com. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як чистити гарбуз

Гарбуз ретельно вимийте теплою водою і просушіть паперовим рушником. Розріжте гарбуз на дві половинки, а потім кожну половинку – на кілька частин. Видалення насіння: Видаліть ложкою волокна з насінням.

Саме зрізання шкірки зазвичай найдовший процес. Якщо шкірка дуже тверда, замочіть гарбуз у холодній воді на кілька годин. Це допоможе розм'якшити шкірку.

Після цього, використовуючи гострий ніж або овочечистку, акуратно зніміть шкірку з кожної частини гарбуза. Рухайтеся від плодоніжки до основи.

Цікавий лайфхак

Для більш швидкого очищення можна скористатися мікрохвильовою піччю. Розріжте гарбуз на кілька частин і поставте в мікрохвильову піч на кілька хвилин. Шкірка стане м'якшою і її буде легше зрізати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так вам не потрібно буде тратити багато зусиль на відрізання шкірки. А з гарбуза можна приготувати чимало смакоти - наприклад, смачні цукерки.