Помилка, яка може зіпсувати вам котлети: стосується фаршу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як смачно приготувати деруни. Тепер поговоримо про ще одну популярну страву - котлети. І про популярну помилку, якої кулінари припускаються при їх приготуванні.

Річ у тім, що навіть однакові за рецептом котлети можуть мати кардинально різний смак. І справа не тільки в спеціях чи видах продуктів. Є ще один вагомий момент - зберігання текстури страви. На Pixelinform розповіли про поширену помилку, що здатна негативно вплинути на смак та текстуру фаршу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що кулінари роблять не так

Зараз на багатьох кухнях є блендери. Це класні помічники у процесах - вони збивають, подрібнюють, перемелюють, емульгують. І м’ясо - це один із продуктів, з яким мають справу блендери.

Але це недоцільно у приготуванні саме фаршу для котлет. Так, це може пришвидшити подрібнення, але робити так не варто. Річ у тім, що блендер може занадто сильно подрібнити м’ясо. Для котлет це неприпустимо.

Найсмачніші котлети виходять, якщо фарш має досить грубі або середні  фракції. Такий фарш після приготування зберігає соковитість. Блендер пошкоджує м’ясні волокна, і в результаті продукт втрачає структуру та соковитість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Через це не радять, приміром, двічі пропускати м’ясо через м’ясорубку. Також ми розповідали, як зробити фарширований перець ще смачнішим.