Як забрати з котлет зайву сіль: поради, які врятують пересолений фарш і вже готову страву

Кулінарні підказки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Якщо ви захотіли приготувати вдома смачні котлети, як у ресторані , але трохи перестаралися з сіллю, не проблема! Ми знаємо як це виправити і залюбки поділимось кількома дієвими лайфхаками, про які мало хто знає.

Почнемо з того, що бувають різні випадки: ви могли помітити, що в страві забагато солі як на етапі замішування фаршу на котлети, так і в момент, коли соковиті домашні котлетки вже готові. В залежності від цього, пропонуємо різні методи "порятунку" страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як врятувати пересолений фарш на котлети

Як забрати з котлет зайву сіль: поради, які врятують пересолений фарш і вже готову страву - фото №1

Найпростіший варіант - додати у вже готовий фарш ще трохи м'яса і все гарно вимішати. Це безпрограшний варіант!

Однак, якщо м'яса більше немає, згодиться і трошки сирої картоплі або навіть кабачок чи гарбуз. Але потрібна саме невелика кількість, аби не зіпсувати смак майбутньої страви, а заодно зробити котлетки більш ніжними.

Дуже хорошим варіантом буде й додавання до пересоленого фаршу білого хліба або батона, попередньо розмоченого у молоці. Цим кулінарним лайфхаком часто користуються досвідчені кухарі.

Манка або ж звичайний рис також допоможуть вирішити проблему. Потрібна невелика кількість. А щодо рису, то він має бути вже звареним (манка додається в сирому вигляді).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Останній хитрий трюк, про який обов'язково має знати кожна господиня, це правильне приготування котлет із пересоленого фаршу. Замість традиційного смаження котлет в олії на сковороді, приготуйте їх у мультиварці чи пароварці - тоді з фаршем, у якому забагато солі, навіть не потрібно нічого робити - страва вийде фантастичною і без вашого прямого втручання.

Як врятувати вже готові пересолені котлети

Як забрати з котлет зайву сіль: поради, які врятують пересолений фарш і вже готову страву - фото №2

Тут усе дещо складніше, проте особливих проблем із "порятунком" такої страви теж не повинно бути. Отже, вже готові пересолені котлети можна просто протушкувати зі сметаною - вона вбере в себе зайву сіль і зробить страву надзвичайно ніжною, ароматною та соковитою.

Ще один гарний варіант - додати на сковорідку до готових котлет трохи овочів (можна використати, наприклад, заморожену овочеву суміш, яка вам найбільше до душі) та воду чи трохи вершків.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали, навіщо досвідчені кулінари додають у котлети чай . Спробувавши таку страву, інакше готувати ви вже не захочете!