Для ідеальних золотистих дерунів: три прості інгредієнти, які не дадуть картоплі потемніти

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Деруни - це смачна і проста страва. Є чимало рецептів, наприклад, з начинкою з грибів та сиру.

Але часто деруни темніють під час смаження. Це пов'язано з тим, що картопля містить крохмаль, який при контакті з повітрям окислюється і темніє. Можна уникнути цього. Для цього на порталі ProstoWay радять скористатися одним з наступних методів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Додати кисломолочні продукти. Кислота, яка міститься в сметані або молоці, запобігає окисленню крохмалю. Додайте до картопляної суміші 1 столову ложку сметани або молока.

Додати лимонний сік. Лимонний сік також містить кислоту, яка допоможе зберегти колір дерунів. Додайте до картопляної суміші 1 столову ложку лимонного соку.

Додати цибулю. Цибуля містить речовини, які також запобігають окисленню крохмалю. Натріть цибулину на дрібній тертці і додайте до картопляної суміші.

Крім того, важливо не залишати картопляну суміш стояти після того, як ви її натерли. Чим довше вона стоїть, тим більше темніє. Тому готуйте деруни відразу після того, як натрете картоплю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці поради допоможуть вам приготувати ідеально золотисті деруни. Також ми розповідали, як злити воду з картоплі чи макаронів і не забруднити друшляк.