Хитрий метод розігрівання вчорашнього пюре: як зробити його знову повітряним та смачним

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як розгріти картопляне пюре
ТСН / Як зробити гарнір знову смачним

Секрети правильного розігрівання гарніру

Ми розповідали, як приготувати смачне картопляне пюре. Однак дуже часто кулінари готують його на один раз - адже цей гарнір стає зовсім несмачним, якщо лишається на наступний день. 

Однак, існує кілька простих способів зберегти свіжість та смак пюре, щоб воно й далі радувало вас. Детально розповідаємо разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чого не варто робити

  • Розігрівати пюре в мікрохвильовій печі/ Це призводить до нерівномірного нагрівання, роблячи пюре жорстким і сухим з одного боку, а з іншого - сирим.

  • Смажити пюре на сковороді. Це може призвести до підгоряння та втрати ніжної текстури.

Як правильно розігріти пюре

  1. Щоб повернути пюре м'якість та пухкість, додайте трохи молока або вершків. Кількість рідини залежить від консистенції пюре: 2-3 столові ложки на порцію зазвичай достатньо.

  2. Поставте каструлю з пюре на слабкий вогонь і постійно помішуйте, щоб воно прогрівалося рівномірно. Не кип'ятіть пюре, адже це може зробити його жорстким.

  3. Для додаткового аромату та ніжності додайте трохи вершкового масла в кінці розігрівання. Коли пюре прогріється, скористайтеся товкачем або блендером, щоб збити його до пишної та повітряної консистенції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З цим методом ви зможете з легкістю розігріти картопляне пюре, зберігши його свіжість, смак та текстуру, як ніби воно щойно приготоване. Також ми розповідали, як відрізнити справжню ікру від підробки.