Ці хруст та аромат зведуть вас з розуму: секрети ідеальних дерунів

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

деруни будуть ароматними та хрусткими
Порадниця / Як смачно приготувати деруни

Тонкощі приготування смачних дерунів

Ми розповідали, як покращити смак котлет . Тепер ділимось секретами приготування апетитних дерунів. 

Ця проста, але неймовірно смачна страва може стати справжньою окрасою столу. Однак, як і будь-яку страву, деруни легко зіпсувати.Разом із Pixelinform ділимось секретами, які допоможуть вам приготувати ідеальні деруни, що підкорять серце кожної людини.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибір та підготовка картоплі

Віддавайте перевагу картоплі з високим вмістом крохмалю. Це легко визначити за жовтим кольором серцевини та шорсткою шкіркою світло-коричневого відтінку. Саме така картопля дасть вам пишні та ароматні деруни.

Натирайте картоплю на тертці з дрібними отворами. Це дозволить зберегти сік та крохмаль, що робить деруни ніжними та смачними. Після натирання обов'язково відіжміть терту картоплю руками або за допомогою марлі. Це видалення зайвої рідини допоможе дерунам тримати форму під час смаження.

Борошно та яйця

Занадто багато борошна зробить деруни жорсткими та позбавить їх ніжного смаку. Додавайте борошно поступово, до отримання консистенції густої сметани. Яйце не є обов'язковим інгредієнтом, але воно може допомогти зв'язати тісто, якщо картопля недостатньо крохмалиста.

Додатки до картоплі

Додайте до тертої картоплі подрібнену цибулю. Це не лише збагатить смак дерунів, але й надасть їм красивого золотистого кольору. Замість цибулі можна додати кілька ложок сметани. Це зробить деруни більш ніжними та соковитими. Також додайте до картопляної маси подрібнений часник, свіжу зелень, улюблені спеції та трави, щоб створити унікальний смак.

Смаження

Використовуйте велику кількість розігрітої олії. Це гарантує, що деруни стануть хрусткими та рум'яними з обох боків. Після обсмаження викладіть деруни на паперові рушники, щоб видалити надлишки жиру.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Секрет ідеальних дерунів – це якісні інгредієнти, правильні пропорції та дотримання технології приготування. Також ми розповідали, які огірки не підходять для консервації.