Котлети розвалюються просто на сковороді: поширені помилки, через які страва перетворюється на неапетитну кашу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чому котлети розвалюються на сковороді
ШІ / Секрети приготування апетитних котлет

Головні кулінарні помилки

Ми ділились секретами приготування ідеальних дерунів . Тепер розповідаємо, як приготувати котлети, які точно не розваляться у вас на сковороді.

Іноді трапляється так, що котлети втрачають форму під час смаження, перетворюючись на неапетитну кашу. Щоб уникнути подібних розчарувань, важливо знати причини цієї проблеми та навчитися їх уникати. Разом із Pixelinform розповідаємо про три найпоширеніші помилки, через які розвалюються котлети.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Неправильний фарш

Якщо фарш занадто сухий, котлетам не вистачає в'язкості, щоб тримати форму. З рідкого фаршу також складно сформувати котлети, адже вони розвалюються під час смаження. Використовуйте фарш середньої вологості. Додайте трохи води або молока, якщо фарш занадто сухий. Якщо ж фарш занадто рідкий, можна додати трохи панірувальних сухарів або манної крупи.

Неправильний розмір котлет

Великі котлети погано просмажуються всередині, а зовні можуть підгоріти. Разом із тим, дуже маленькі котлети можуть бути сухими та жорсткими. Формуйте котлети стандартного розміру, приблизно 5-7 см в діаметрі.

Відсутність "склеюючих" компонентів

Щоб котлети тримали форму, до фаршу додають інгредієнти, які склеюють його. Це можуть бути яйця (або лише жовток), розмочений хліб, манка або ж вівсяні пластівці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати ідеальні котлети, які не розвалюються та завжди будуть смачними та соковитими. А на гарнір до них приготуйте картопляне пюре - ми розповідали, як зробити його особливо ніжним.