Чому борщ несмачний: трюки, які зроблять його рубіново-червоним і наваристим

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати особливо смачний борщ
ШІ / Серкети приготування апетитного борщу

Секрети рубінового борщу

Ми розповідали, як приготувати особливо ніжне картопляне пюре. Тепер ділимось секретами приготування смачного борщу.

Рубіновий, ароматний борщ – це не просто перша страва, а справжній витвір мистецтва. Його насичений колір, аромат та смак здатні зачарувати будь-кого. Проте, не завжди вдається приготувати борщ ідеальним. Разом із Pixelinform ділимось кількома секретами, які допоможуть вам подати на стіл справжній шедевр.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Буряк: тушкувати, а не обсмажувати

Багато хто робить з буряка засмажку, але це помилка. Для борщу буряк слід тушкувати. При обсмажуванні він стає бурим та втрачає свій апетитний рубіновий колір. Тушкуйте буряк у невеликій кількості води, накривши кришкою. Наріжте буряк соломкою, а не тріть на тертці. Так він збереже колір. Додайте до буряка столову ложку томатного пюре або томатного соку під час тушкування. Кислота допоможе зберегти колір.

Морква: не пересмажувати

Морква додає борщу приємний бурштиновий відтінок, аромат та смак. Проте, її не варто сильно обсмажувати. Злегка обсмажте моркву з цибулею на невеликій кількості олії або смальцю. Не використовуйте занадто багато олії, адже це може зробити борщ жирним. Додавайте буряк та моркву до каструлі в кінці приготування. Їм не потрібно довго варитися, щоб не розваритися.

Капуста: хрусткість та колір

Капусту краще закладати до буряка. Якщо ви любите хрустку капусту, проваріть її протягом 5 хвилин. Щоб зберегти хрусткість капусти та додати борщу рубіново-червоного кольору, опустіть в киплячий борщ скибочку сирого буряка розміром з половину картоплини. Проваріть 10 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці лайфхаки можуть здатися вам незвичними, однак вони працюють. Також ми ділились секретами приготування апетитних дерунів.