Сирники розвалюються просто на сковороді: помилки, які псують страву

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як готувати сирники
Фото з відкритих джерел / Чому сирники розвалюються

Чому розвалюються сирники на сковороді

Ми розповідали, що можна додати у фарш для котлет. Тепер ділимось лайфхаками, які не дають вам приготувати смачні та вдалі сирники.

Нерідко трапляється так, що вони розвалюються на сковороді, перетворюючись на неохайну масу. Що ж робити, щоб цього уникнути, розповідаємо разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Найпоширеніші причини розвалювання сирників:

  • Сухий сир - знежирений сир або сир з низьким відсотком жирності не підходить для приготування сирників. Їм не вистачає жиру, щоб скріплювати інгредієнти. Для цієї страви рекомендується використовувати сир з жирністю не менше 9%.

  • Неправильна кількість яєць - яйця є важливим інгредієнтом, який зв'язує сирну масу. Якщо їх додати мало, сирники розваляться. Проте, й надмірна кількість яєць може зіпсувати результат: сирники стануть "гумовими".

  • Занадто багато борошна - борошно додається для того, щоб загустити сирну масу. Проте, якщо його додати занадто багато, сирники стануть твердими та сухими.

  • Неправильна консистенція тіста - тісто для сирників має бути щільним, але не липким. Якщо воно занадто рідке, сирники розваляться під час смаження.

  • Неправильна температура смаження - сковорідка має бути добре розігріта перед тим, як викласти на неї сирники. Якщо сковорорідка недостатньо розігріта, сирники прилипнуть до дна і розваляться.

  • Неправильне перевертання - перевертати сирники потрібно лише один раз, коли вони добре підрум'яняться з одного боку. Якщо перевертати їх занадто часто, вони розваляться.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати смачні та красиві сирники. Також ми ділились вдалим лайфхаком для зберігання зелені на зиму.