Одна помилка - і кукурудза стане “гумовою”: секрети ідеально звареного овочу

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як варити кукурудзу
comfy.ua / Як її правильно варити

Як її правильно варити

Ми розповідали, які спеції ідеально підходять смаженій картоплі. Тепер ділимось секретом приготування смачної та ароматної кукурудзи.

Як же буває прикро, коли замість соковитих зерен ви отримуєте тверду "гуму". Втім, досвідчені кухарі знають секрети, які допоможуть вам приготувати ідеально м'яку та смачну кукурудзу. Розповідаємо про них разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Обробка качанів

Вибирайте свіжі качани з щільно прилеглими зернами, без пошкоджень та плям. Не обривайте листя та волоски, адже вони допомагають зберегти вологу під час варіння. Замочіть качани в холодній воді на 30 хвилин-1 годину. Це зробить їх більш м'якими.

Тривалість приготування

Час варіння залежить від розміру та зрілості качанів. Молоду кукурудзу варять 10-15 хвилин, зрілу - 20-30 хвилин. Не переварюйте кукурудзу, адже тоді вона точно стане жорсткою.

Вчасне додавання солі

Це найважливіший секрет! Солити кукурудзу потрібно наприкінці приготування, за 5 хвилин до готовності. Якщо посолити її раніше, зерна стануть жорсткими. Ще краще солити кукурудзу вже на столі, безпосередньо перед тим, як їсти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідуючи цим простим порадам, ви зможете приготувати ідеально м'яку, соковиту та ароматну кукурудзу. Також ми розповідали, чим замінити сухарі під час приготування котлет.