Навіть смажену картоплю можна зіпсувати: найбільші помилки, що перетворюють страву на місиво

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

помилки під час приготування картоплі
Today.ua / Навіть таку страву можна зіпсувати

Як уникнути поширених помилок

Ми розповідали, які спеції найкраще підходять до смаженої картоплі. Тепер ділимось секретами, які допоможуть приготувати цю страву ідеально. 

Часто замість хрусткої, золотистої картоплі, кулінар отримує непривабливу суміш з підгорілими шматками та сируватими ділянками. Разом з Pixelinfprm розповідаємо про кілька поширених помилок, які призводять до цього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Не вимочувати картоплю

Крохмаль, який міститься в картоплі, може стати вашим ворогом під час смаження. Саме він робить її клейкою та заважає стати хрусткою. Щоб цього уникнути, наріжте картоплю брусочками й замочіть її в холодній воді на 30 хвилин. Після вимочування картоплю важливо ретельно просушити паперовими рушниками.

Смажити на холодній сковороді

Це ще одна поширена помилка, яка гарантує вам несмачну картоплю. Перед тим, як викладати картоплю на сковороду, переконайтеся, що олія добре розігрілася. Ідеально, якщо вона буде майже кипіти.

Перемішувати картоплю занадто часто

Бажання постійно помішувати картоплю цілком зрозуміле, адже так хочеться, щоб вона просмажилася рівномірно. Проте, не варто цього робити занадто часто. 3-4 разів протягом усього процесу приготування буде цілком достатньо. Часте перемішування руйнує форму шматочків, перетворюючи їх на кашу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете приготувати ідеальну смажену картоплю, яка буде хрусткою зовні й ніжною всередині. Також ми розповідали, у чому варто запанірувати котлети.