Хвилинний трюк - і ваша картопля буде неймовірною: що роблять з гарніром в ресторанах

Кулінарні підказки
526
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати смачне картопляіне пюре
ТСН / Секрет особливо апетитного пюре

Секрет ідеального картопляного пюре

Ми розповідали, які спеції найкраще підходять до смаженої картоплі. Тепер ділимось секретами особливо апетитного картопляного пюре.

Це універсальний гарнір, який масово готують як вдома, так і в найкращих ресторанах. Однак, щоб пюре вийшло справді ідеальним, оксамитовим та ніжним, важливо правильно підготувати картоплю. Розповідаємо разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як зробити картопляне пюре ідеальним

Часто кулінари зливають воду з картоплі після варіння та одразу ж починають робити пюре. Насправді ж потрібно вчинити зовсім інакше.

Злийте воду з вареної картоплі. Поверніть каструлю на плиту на слабкий вогонь на 1-2 хвилини, активно перемішуючи, щоб випарити воду. За цей час волога, що залишилася на стінках каструлі, випарується, а картопля трохи підсохне.

Підсушена таким чином картопля не матиме вологи, а отже, краще поглинатиме вершкове масло та молоко. Це зробить пюре більш ніжним, повітряним та неймовірно смачним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей простий секрет, і ваше картопляне пюре завжди матиме яскравий та насичений смак. Також ми розповідали, чому котлети перетворюються на “підошву”.