Відомо, скільки хвилин потрібно кукурудзі на приготування: як її зварити, щоб вийшла хрустка та солодка

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

скільки часу варити кукурудзу
Сьгодні / Найкращий спосіб приготування кукурудзи

Тонкощі правильного приготування кукурудзи

Ми розповідали, як правильно зберігати зелений кріп. Тепер ділимось тонкощами, які допоможуть вам смачно приготувати молоду кукурудзу.

Ділимось секретами вибору та приготування кукурудзи, щоб ви могли насолодитися її чудовим смаком. Детально про це розповіли на meta.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як вибрати найкращу кукурудзу

Сезон свіжої кукурудзи в Україні триває з кінця липня до кінця серпня. Саме в цей час ви знайдете найсмачніші та найсоковитіші качани. Листя кукурудзи повинні бути зеленими та свіжими. Сухе та пожовкле листя свідчать про те, що качан перезрілий. Зерна повинні щільно прилягати один до одного, бути рівномірного жовтого кольору. Уникайте качанів з пошкодженими зернами або цвіллю.

Як правильно підготувати кукурудзу до варіння

Видаліть верхнє брудне листя, залишивши 2-3 тонких шари. Це допоможе зберегти аромат та соковитість кукурудзи. Ретельно промийте качани під проточною водою, щоб видалити можливі бруд та пил.

Як готувати молоду кукурудзу

  • Доведіть до кипіння воду в каструлі. Додайте трохи цукру (1 чайна ложка на літр води). Помістіть качани в киплячу воду.

  • Зменшіть вогонь, накрийте каструлю кришкою і варіть 20-30 хвилин (час варіння залежить від зрілості кукурудзи). Додайте трохи вершкового масла за 5 хвилин до готовності. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю рушником і залиште кукурудзу на 15-20 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так кукурудза точно буде солодкою і смачною. Також ми розповідали, що можна додати у котлети , щоб вони вийшли неймовірними.