Найкращий і перевірений спосіб: як правильно заморозити малину

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як заморозити малину
24 канал / Найкращий спосіб заморозки малини

Вдалий метод заморожування

Ми розповідали, як зберегти малину, перетерту з цукром. Тепер ділимось найкращим способом зберегти її шляхом заморожування.

Щоб зберегти корисні властивості та смак ягід, потрібно знати деякі тонкощі. Розповідаємо про них разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не варто мити малину перед заморожуванням?

Малина дуже швидко вбирає вологу. Якщо ви її помиєте перед заморожуванням, то при замерзанні вода всередині ягід перетвориться на кристалики льоду, що призведе до пошкодження м'якоті.

Як правильно заморозити малину:

  1. Відберіть цілі, стиглі ягоди без ознак псування. М'яті та підгнилі ягоди краще використати для приготування компотів або варення.

  2. Розкладіть малину на паперовому рушнику одним шаром і дайте їй добре обсохнути.

  3. Розкладіть ягоди на деку в один шар і поставте в морозилку на кілька годин. Після того, як ягоди повністю замерзнуть, пересипте їх у контейнери або пакети для зберігання. Цей спосіб дозволяє зберегти ягоди цілими і не злиплими.

Завдяки швидкому заморожуванню в один шар, ягоди не встигають злипнутися і зберігають свою форму. Правильно заморожена малина зберігає свій аромат і вітаміни протягом тривалого часу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для зберігання використовуйте герметичні контейнери або пакети з замком "зіп-лок". Не розморожуйте і не заморожуйте малину повторно. Також ми розповідали, чому вибухають банки з консервацією.