Професійні кухарі смажать гриби не раз, а двічі: як це зробити і чому інакше страва може вийти огидною

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно смажити гриби
Фото з відкритих джерел / Так страва вийде набагато смачнішою

Секрети апетитних грибочків

Ми ділились секретом особливо насиченого борщу. Тепер розповідаємо про крутий спосіб смаження грибів, яким користуються в ресторанах.

Багато хто з нас любить смажені гриби. Однак, щоб отримати справді смачну страву, варто знати декілька секретів. Один з найважливіших – це подвійне смаження. Чому це так важливо, розповідаємо разом із Pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому варто смажити гриби двічі

Гриби містять багато вологи. Якщо смажити їх лише один раз, вони тушкуватимуться у власному соку, а не смажитимуться. Це призводить до того, що гриби втрачають аромат та смак, консистенція стає водянистою. Замість хрусткої скоринки ви отримаєте м'які і водянисті гриби.

Як правильно смажити гриби двічі

Висипте гриби на розігріту сковороду і смажте на сильному вогні, постійно помішуючи. Коли гриби пустять сік, зменшіть вогонь і продовжуйте смажити, поки вся рідина не випарується.

Викладіть гриби на паперовий рушник, щоб увібрати залишки вологи. За кілька хвилин поверніть гриби на сковороду і смажте на середньому вогні до золотистої скоринки. За кілька хвилин до готовності додайте сіль, перець та інші улюблені спеції.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте цей метод і ви переконаєтесь, що смажені гриби, приготовлені таким чином, стануть справжньою окрасою будь-якої страви! Також ми розповідали, яка помилка у приготуванні псує котлети.