Ці продукти лише зіпсують котлети: чого не варто додавати

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як готувати котлети
Ці продукти псують смак. Фото: ШІ

Секрети ідеальних котлет

Котлети – улюблена страва багатьох. Але чи завжди ми готуємо їх правильно? Ми розповідали, чому варто спробувати додати гречку замість хліба. 

Але чи знали ви, що деякі інгредієнти, які ми звикли додавати в котлети, можуть лише погіршити їхній смак і текстуру? Разом із Ukr.Media розберемося, чого варто уникати під час приготування котлет.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Продукти, які псують смак котлет:

  • Яйця часто додають для того, щоб скріпити фарш. Однак, якщо м'ясо якісне, а фарш добре вимішаний, яйце може зробити котлети більш щільними і сухими. Достатньо буде одного жовтка, щоб зберегти соковитість.

  • Смажена цибуля перебиває смак м'яса і може зробити котлети занадто важкими. Краще подавати цибулю окремо, наприклад, у вигляді цибулевої підливи.

  • Хліб додають для збільшення об'єму, але з ними треба бути обережним - він робить котлети більш щільними і сухими. Крім того, хліб може змінити колір м'яса.

  • Майонез додають для соковитості, але він може зробити котлети жирними і важкими для шлунка. Краще досягти соковитості за рахунок якісного м'яса та правильного приготування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Вибирайте свіже м'ясо з невеликою кількістю жиру. Перед формуванням котлет дайте фаршу відпочити в холодильнику протягом 15-20 хвилин - і смак буде неймовірним. Також ми розповідали, як без відварювання приготувати овочі на салати.