Безкоштовний інгредієнт, який просто виливають: рецепт розкішного соусу з картопляної води

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

вариться картопля
obozrevatel.com / Дуже простий рецепт смачного соусу

Такий соус легко готується

Нікого не здивуєш відвареною картоплею. Після приготування смачного картопляного пюре залишається вода, яку найчастіше просто зливають у мийку. Наступного разу не поспішайте це робити. З неї можна приготувати оригінальний соус.

Цей рецепт соусу з картопляного відвару стане справжньою знахідкою для економних кулінарів. Рецептом поділились на порталі ProstoWay. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • 1 склянка картопляного відвару

  • 1 ч. л. гірчиці

  • 1 ст. л. яблучного оцту

  • 30 г зелені

  • 100 мл олії

  • цукор, перець, кмин, сіль 

Спосіб приготування:

  1. В невеликій мисці змішайте олію, цукор, сіль, перець, кмин та інші спеції за вашим смаком. Перемішайте їх однорідної консистенції.

  2. Ви можете просто налити всі інгредієнти в баночку, щільно закрити кришкою та добре потрусити. Влийте до маси з олією та спеціями картопляний відвар. Ретельно перемішайте.

  3. Подрібніть зелень (петрушку, кріп, або іншу за вашим смаком) і додайте до соусу. Перемішайте. Якщо хочете однорідну консистенцію, можна перебити блендером.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей соус чудово підходить для заправки будь-яких салатів, шаурми тощо. Він має приємний кисло-солодкий смак з пікантними нотками гірчиці та спецій. Також ми розповідали, як приготувати смачну кабачкову запіканку.