Ароматне мохіто в банці: як закрити на зиму оригінальний компот (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

рецепт на зиму мохіто з апельсином
Фото з відкритих джерел /

Чудовий апельсиновий компот з м'ятою

Ми розповідали, як приготувати на зиму чудове полуничне желе. Тепер ділимось рецептом дуже оригінального та ароматного компоту. У складі, окрім сезонних ягід, є апельсини та м’ята, тож напій чимось нагадує мохіто.

Ви можете насолодитися ним одразу після охолодження або заготовити на зиму, щоб балувати себе ним протягом холодних місяців. Рецептом поділились на порталі “Школа Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • Апельсини - 1/3 частина

  • М'ята - 1 гілочка (10 см)

  • Інші фрукти та ягоди (за бажанням): вишня, абрикос, чорна смородина

  • Цукор - 90 г (або до смаку)

Спосіб приготування:

  1. Ретельно вимийте апельсини та наріжте їх товстими скибками (приблизно 0,5 см), видаляючи кісточки. Інші фрукти та ягоди також промийте, видаліть кісточки (якщо потрібно) і наріжте на шматочки.

  2. Простерилізуйте банки зручним для вас способом. Розкладіть фрукти та ягоди у простерилізовані банки, додаючи по одній гілочці м'яти та апельсина до кожної.

  3. Залийте фрукти та ягоди окропом доверху банок. Накрийте банки простерилізованими кришками і залиште компот остигати при кімнатній температурі.

  4. Коли вода в банках охолоне, злийте її назад у каструлю. Додайте цукор з розрахунку 90 г на 1 літрову банку (можна регулювати кількість цукру за своїм смаком).

  5. Доведіть сироп до кипіння на плиті. Залийте киплячим сиропом фрукти та ягоди в банках. Щільно закрийте банки кришками.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Переверніть банки догори дном і укутайте рушником. Залиште компот у теплому місці до повного остигання. Також ми розповідали, які огірки не підходять для консервації.