Неймовірно смачна молода картопля у сметанному соусі: найсмачніший рецепт з ідеальними пропорціями (ВІДЕО)

Рецепти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Рецепт молодої картоплі зі сметаною та кропом на сковороді
Дуже смачна молода картопля під сметанним соусом, з часником. Фото: cookingman

Так просто і настільки смачно молоду картоплю ви ще не готували!

Доки триває сезон молодої картоплі, гріх не приготувати з неї щось смачненьке! 😋 Раніше ми ділилися рецептом “Молода картопля а-ля піца”, а тепер розповімо про дещо більш традиційне.

Найсмачнішим рецептом молодої картоплі у сметанному соусі, де всі інгредієнти підібрані без перебільшення ідеально, ділиться інстаграм-блогерка katarina_movchan. Як приготувати мегасмачну молоду картопельку, вона розповіла у своєму Кулінарному нотатнику”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Дууууже смачна молода картопля в сметанному соусі. Рецепт елементарний і можна підігнати його під свій смак регулюючи кількість сметани та часнику.

Мені подобається коли соус огортає картоплю, але якщо Вам подобається, щоб картопелька була вся в ньому, додавайте побільше сметанки😋
— пише кулінарна блогерка.

Інгредієнти:

  • молода картопля - 1,5 кг (потрібна малесенька)

  • вершкове масло - 30 г

Для заправки:

  • сметана - 350 г (краще брати жирну)

  • часник - 3 зубчики

  • кріп - 1 пучок

  • сіль, перець — до смаку

Спосіб приготування:

  1. Картоплю треба гарно помити та зварити прямо в шкірці до готовності (це десь 20-25 хв)

  2. Уже зварену картоплю перекидаємо на сковорідку, додаємо вершкове масло та смажимо на середньо-високому нагріві 5 хв, часто перемішуючи.

  3. Доки картопля смажиться, робимо соус: до сметани треба додати часник, дрібно порізаний кріп, сіль та перець, все добре перемішати.

  4. Додаємо соус до картоплі та перемішуємо, а тоді знижуємо нагрів до низького й готуємо під кришкою ще 5-7 хв, часто мішаючи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми ділилися лайфхаком, як почистити багато молодої картоплі, не забруднивши рук. Цей хитрий спосіб вже оцінили багато господинь — спробуйте і ви!