Найщасливіші діти живуть у Нідерландах: це повністю заслуга батьків, які не роблять для них 6 важливих речей

Діти
514
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Поради для батьків
У Нідерландах живуть щасливі діти. Фото: http://a-psy.in.ua

Батьки мають робити для дітей деякі речі, щоб вони відчували себе щасливими

Діти вміють радіти найменшим речам на які дорослі навіть не звертають уваги. Щоб діти були щасливими потрібно балувати їх своєю увагою і проводити багато часу разом.

Голландський дитячий психолог Веронік ван дер Клей, яка багато часу проводить з нідерландськими сім’ями спостерігала низку відмінностей у вихованні. Вона зазначила кілька важливих речей, які голландські батьки не роблять для своїх дітей, розповідає cnbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Не возити дітей на авто, якщо є можливість використати велосипед. Це навчає дітей долати перешкоди, адже вони їздять у будь-яку погоду та навчають незалежності.

  • Не “душать” зайвою турботою. Батьки у Нідерландах дають свободу вибору і не набридають зайвою турботою. Дітей змалечку заохочують досліджувати навколишнє та вірити в себе.

  • Робочий тиждень батьків не більше 40 годин. Голландські батьки знаходять баланс між роботою і особистим життям та беруть один вихідний на тиждень, щоб провести його зі своїми дітьми.

  • Спільне приймання їжі. Тут намагаються принаймні раз в день снідати, обідати чи вечеряти разом обговорюючи при цьому день та плани.

  • Чіткий графік. З моменту народження дитини все має підпорядковуватися чіткому стабільному структурованому графіку. Діти мають свій графік, якого дотримуються без виключень.

  • Все обговорювати. Батьки змалечку залучають своїх дітей до процесу прийняття рішень, домовлятися та встановлювати свої особисті межі. Нідерландські батьки також не соромляться обговорювати такі незручні теми, як секс, наркотики та гендер.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про причини поганої поведінки у дітей. Адже іноді малюки не хочуть слухатися без видимих причин.