Назавжди зіпсуєте і пошкодите: що не можна мити з оцтом

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Список предметів, які не очищують оцтом
Перелік речей, які не миють оцтом. Фото: fabrica-vika

Є місця, які прибирати за допомогою оцту заборонено

Багато господинь застосовують оцет для прибирання ванних кімнат, прання, сантехніки чи кухонної плити. Але є предмети, які просто зіпсуються від контакту з оцтовою кислотою.

Оцет чудово підходить для чищення, тому що він надкислий. Експерт з прибирання Хейлі Бекнел розповідає про обмеження, де не можна застосовувати цю рідину, пише southernliving.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Стільниці

Кислота в оцті може бути дуже шкідливою для певних поверхонь, тому не варто використовувати його для очищення більшості типів каменю, наприклад мармуру, граніту або вапняку. Кислота в оцті має силу як притупити камінь, так і з часом розщепити будь-який герметик, що може призвести до появи нових плям і бруду,
- каже Бекнел.

Електронні пристрої

Не можна використовувати оцет для побутової техніки, екранів ноутбуків та гаджетів. Краще користуватися спеціально призначеними засобами та м’якою ганчіркою з мікрофібри.

Паркетні підлоги

Більшість покриттів для підлог просто не “переживуть” контакту з оцтовою кислотою. З часом миття з оцтом приведе до руйнування підлоги.

Вощені меблі

Не рекомендується використовувати оцет для очищення вощених меблів. Меблі, особливо антикварні потрібно очищувати спеціальними засобами або звичайним милом з водою.

Алюмінієві та чавунні каструлі

Високий вміст кислоти буде погано реагувати з цими двома матеріалами, спричиняючи роз’їдання алюмінію та захисного покриття на чавуні, що робить їх більш схильними до іржі та втрачає ефективність. Найкраще чистити такий посуд водою з гелем для миття посуду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оцет надзвичайно ефективно відмиє підлогу з лінолеуму. Він допоможе позбутися плям, розводів та бруду, а додасть дивовижного блиску.