Не пийте, а відмийте: як застосувати кока-колу у побуті

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи очищення бруду кока-колою
Застосування кока-коли упобуті. Фото: Хочу!

Кока-кола може бути надзвичайно ефективною для прибирання та очищення від жиру і нагару

На світі не існує людини, яка б не пробувала смачний газований напій - кока-кола. Але окрім смакових властивостей вона володіє здатністю чудово відмивати забруднення в унітазі і розчиняти жир на кухні.

Кока-кола надзвичайно ефективно прибирає іржу з металу, тому її з радістю використовують дачники для садових інструментів. Але господині також не обходять стороною цей дивовижний напій. Ми розповімо, які два способи суттєво полегшать прибирання вдома з допомогою кока-коли.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Витяжка

Кока-кола прекрасно впорається з застарілим і давнім брудом, нагаром і кіптявою на решітці витяжки. Потрібно зняти решітку, покласти у неглибоку ємність, можна використати деко для духовки і залити напоєм.

Рідина має покривати решітку повністю. Залишаємо на 20 хвилин. Далі дістаємо решітку, злегка протираємо губкою для миття посуду з мийним засобом і споліскуємо проточною водою. Здаватиметься, що ви придбали нову решітку.

Шви між плиткою

Плитка на кухні з часом покривається шаром жиру з пилом, який не завжди приберуть навіть сильні хімічні засоби. Але кока-кола впорається з цим на раз-два. Розпиліть напій на плитку і зачекайте 10-15 хвилин. Тоді протирайте вологою ганчіркою до блиску.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей дивовижний напій знадобиться і на городі. З допомогою кока-коли можна швидко позбутися попелиці і комах на рослинах.