Кола чи пепсі? Мало хто знає, у чому полягає різниця між ними

Важливо знати
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У найглибшому куточку світу на полицях магазинів ви гарантовано зустрінете колу або пепсі. Ці два відомих бренди продовжують свою боротьбу протягом кількох десятиліть за право лідирувати на ринку напоїв. Такі подібні, але все ж таки відрізняються між собою. Отже, починаємо дізнаватися цікаві факти про створення, походження і особливості кожного напою.

Обидва напої ведуть своє походження з США. А розпочали свій культовий шлях вони ще з 19-го століття. Кола і пепсі мають схожі за кольором, запахом і смаком, але мають багато розбіжностей про які розповідає glavred .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Кола чи пепсі? Мало хто знає, у чому полягає різниця між ними - фото №1

Чим відрізняються  Пепсі та Кола

Певно ви неодноразово куштували на смак обидва напої та помітили, що вони дуже подібні між собою за смаковими властивостями. Проте вони мають свої відмінності як у складі, так і в певних інгредієнтах.

Пепсі на смак солодша, адже  у неї додають більше цукру і лимонної кислоти. А виробники Coca-Cola додають більше натрію до свого напою, що робить газовану воду м'якшою і з присмаком ванілі.

Як розшифровується назва Кока-Кола

Вважається,  що Coca-Cola була створена у 1886-му році. Спочатку її призначенням була заміна алкоголю, також вона призначалася в якості патентних ліків. Назву Кока-Коли пов'язують з оригінальними інгредієнтами, адже на початку напій виготовляли з горіхів коли і листя коки.

Як розшифровується назва Пепсі-Кола

Напій був створений американцем  Калебом Бредхемом в 1893 році під назвою "Напій Бреда". Однак у 1898 році він перейменував його на Pepsi-Cola, а потім назву скоротили до Pepsi в 1961 році. Його назва походить від грецького слова "pepsis" ("травлення"). Річ у тому, що спочатку він рекламувався як засіб від поганого травлення.

Чому рецепт Кока-Коли - це таємниця

Рецепт Coca-Cola змінювався протягом часу. Однак сьогоднішній рецепт тримають у таємниці і нікому не розголошують. Виробник заявляє про те, що це є комерційною таємницею. Це хороший маркетинговий хід, який широко застосовується. Coca-Cola зазначає, що рецепт напою знаходиться під захистом права інтелектуальної власності.

Кола чи пепсі? Мало хто знає, у чому полягає різниця між ними - фото №2

Хто має більшу популярність - Кока-Кола чи Пепсі

Загальновизнано, що Coca-Cola є найбільш популярним безалкогольним напоєм на світовому ринку. Разом з тим Pepsi лідирує на внутрішньому американському ринку. Однак останнім часом компанія також звертає увагу на розвиток своєї присутності по всьому світу і прагне здобути усесвітове визнання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важко визначитися коли доводиться вибирати між двома газованими напоями , кому віддати перевагу. Але не забувайте, що вживання солодких напоїв варто обмежувати у своєму харчуванні та піклуватися про своє самопочуття.