Не варити і не пекти: що зробити з буряком, щоб борщ став фантастично смачним

Кулінарні підказки
1 092
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

що зробити з буряком для борщу
Так борщ стане нереально смачним. Фото: ШІ

Секрет насиченого смаку борщу - обсмажений буряк

Хто сказав, що український борщ має бути нудним? Насправді, невелика кулінарна хитрість може перетворити звичну страву на справжній шедевр. 

Сьогодні ми розкриємо секрет неймовірно смачного борщу: обсмажений буряк! Саме ця нехитра маніпуляція надає борщу глибокого, насиченого смаку і яскравого кольору. “Хочу” розповідає про це детально.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому обов’язково обсмажувати буряк?

Багато хто звик варити буряк для борщу, або ж запікати його у фользі. Ці способи, безумовно, мають право на існування, але обсмажування відкриває зовсім нові смакові грані. Під час смаження в буряку відбуваються складні хімічні процеси, наприклад, реакція Маєра, які надають страві золотистого кольору і приємного горіхового аромату. Крім того, обсмажування дозволяє випарувати зайву вологу, що робить смак буряка більш концентрованим і насиченим.

Як правильно обсмажити буряк для борщу?

Для смаження краще використовувати молодий буряк середнього розміру. Буряк ретельно миємо, чистимо і нарізаємо кубиками або соломкою. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо буряк до золотистої скоринки. Обсмажений буряк додаємо в каструлю з борщем разом з іншими овочами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Спробуйте приготувати борщ з обсмаженим буряком і ви переконаєтесь, що це справжнє кулінарне відкриття. Також є один чуто український метод для борщу - буряковий квас. Ми розповідали про це детально.