Не забувайте про плодові дерева: яка підгодівля важлива у серпні

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Плодові дерева потребують підживлення
Підживлення дерев в серпні. Фото: eto.ua

Щоб отримати гарний врожай наступного року потурбуйтеся підгодувати дерева в останній місяць літа

Люди, які присвячують багато часу вирощуванню овочів, іноді можуть забувати, що плодові дерева також потребують підгодівлі та й не усіх сусідів вони гарно сприймуть. Вони можуть страждати від посухи чи шкідників не менше за рослини.

Найкраще вносити підгодівлю для дерев саме у серпні. Тому можна розраховувати на здорові фрукти та відмінний врожай у наступному році, розповідає канал Дача і Дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Абрикос, алича, вишня, слива та черешня

Необхідно зробити суміш для підживлення: 3 ст.л. суперфосфату та 2 ст.л. сульфату калію, розчинених у 10 л води. Такий обсяг розчину розрахований на 1 кв.м площі, яка відведена під кісточкові культури.

Яблуні та груші

Найкращим підживленням для таких дерев є 30 г калійної солі, 50 г суперфосфату та 100 г золи, яку вносять на 1 кв. м площі пристовбурового кола. Також можна провести і позакореневе підживлення: для цього потрібно обприскати крону гуміновим добривом (5 г сухого порошку на 10 л води температурою 25-28°C).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми радили, що потрібно робити, якщо з дерева почали обсипатися яблука. Не панікуйте, адже врожай ще можна врятувати.