Підлітки та соцмережі: як захистити дітей від небезпеки у реальному житті

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

Усе частіше діти й підлітки потрапляють під негативний вплив в Інтернеті. Аби не наражати їх на небезпеку, варто знати, як правильно контролювати такі “посиденьки” у соцмережах, не травмуючи дитину.

Експерти розповіли, як захистити підлітка у різних соцмережах і водночас не нашкодити йому, пише mamovediya.com.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Instagram

Це — одна із найпопулярніших соцмереж серед дітей. Тут можна ділитися своїми буднями. Проте діти не відчувають поняття “приватне життя”, і виставляють напоказ забагато конфіденційної інформації.

Аби уникнути помилок, зробіть обліковий запис вашої дитини приватним. Для цього треба натиснути на останню іконку праворуч унизу, а потім на іконку з трьома вертикальними смугами праворуч вгорі. Відкриється нове меню. Прокрутіть до “Налаштування конфіденційності” та оберіть пункт “Конфіденційність облікового запису” — “Закритий обліковий запис”.

Підлітки та соцмережі: як захистити дітей від небезпеки у реальному житті - фото №1

TikTok

Ця соцмережа має функцію, завдяки якій можна виділити ліміт часу проведення дитини в додатку. Наприклад, для молоді до 18 років це буде 60 хвилин. А для дітей до 13 — півгодини в день.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Підлітки та соцмережі: як захистити дітей від небезпеки у реальному житті - фото №2

Facebook

Ця соцмережа має батьківський контроль, який дозволяє обмежити видимість повідомлень для користувачів загального доступу. Під час реєстрації разом із дитиною встановіть параметри конфіденційності. Завдяки ним світлини та пости вашої дитини будуть бачити виключно ті люди, яких він приєднає до своєї соцмережі як “друзі”.

Підлітки та соцмережі: як захистити дітей від небезпеки у реальному житті - фото №3

Раніше ми писали про кишенькові гроші для дитини. Психолог розповів, з якого віку потрібно давати дітям кошти на власні потреби, і скільки.

Фото: Pinterest