Санта Клауса не існує? Розповідаємо дітям про чарівників правильно

Діти
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редактор стрічки новин

У кожної сім'ї є моменти, коли дитина починає “ловити” батьків із подарунками біля ялинки чи подушки, і розуміє, що Санта Клауса і Миколая не існує. Повідомити правду треба м'яко і розумно, аби дитина не мала стресу. Раніше ми писали, куди сховати новорічні подарунки для дітей, а тепер розкажемо, як правильно “розсекретити” зимових чарівників.

Є декілька варіантів, як розповісти дітям про те, що Миколай і Санта, котрі приносять подарунки, не завжди справжні. І хоч реакція дитини може бути різною, краще почути пояснення від батьків, аніж від друзів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У першу чергу розділіть поняття “святий Миколай” і “Санта Клаус”. Про цих чарівників варто розповідати окремо, аби діти не плуталися.

  1. Миколай — це святий, який робив добро та дарував дітям подарунки. Зараз він живе на небі, тому доручив справу із презентами батькам. При цьому із неба він гарно бачить, хто як себе поводить.

  2. Санта Клаус — це давно відомий дідусь, який був дуже багатим. Він радував дітей подарунками на Новий рік, і наказав усім батькам продовжувати цю традицію. Аби ніхто не знав його ім'я, він придумав собі псевдонім — Санта Клаус. Перед новим роком він висилає батьками гроші, аби вни придбали від нього подарунок і поклали під ялинку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали найгарніші посівалки для дітей. Для вас — добірка обрядових пісень, які легко вивчити українською мовою.

Фото: Pinterest