Практично та зручно: як облаштувати робоче місце для школяра вдома

Діти
Хіцька Наталія

Хіцька Наталія

Редакторка стрічки новин

Як організувати робоче місце для дитини
Робоче місце дитини. Фото: euka.edu.au

Дитина повинна почувати себе комфортно, працюючи у цій зоні

У зв’язку з безпековою ситуацією у країні школярі можуть вчитися як офлайн, так і онлайн. А тому потрібно заздалегідь потурбуватися про робоче місце для дитини. Що зробити, аби воно було комфортним - дізнавайтесь у цьому матеріалі.

Правильно організоване робоче місце, де буде зручно робити домашні завдання або ж підключатися до уроків онлайн, мотивуватиме дитину до навчання. Також немало важливо, щоб дитині ця зона подобалася.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як організувати робочий простір для дитини

Правильне зонування. Відокремте робочу зону від інших частин кімнати стелажами, ширмами, перегородками або шторами. Також можна пофарбувати стіни у робочому кутку в інший колір.

Зручні меблі. Правильно підібрані стіл та крісло вбережуть дитину від розвитку сколіозу, проблем з зором тощо.

Достатнє освітлення. Розмістіть стіл біля вікна, придбайте потужні лампи з комфортним для очей світлом (зокрема і ті, що працюють на батарейках або від павербанка, оскільки у будь-який момент можуть статися відключення світла).

Безперебійний інтернет. Знову ж таки, коли вимикається світло, з ним з дому також “йде” зв’язок та інтернет. Тому придбайте мобільний модем або ж зверніться до свого інтернет-провайдера, щоб підключення до мережі інтернет здійснювалося за технологією PON.

Організація простору. Всі необхідні для навчання речі мають бути у дитини під рукою. Це дозволить зайвий раз не відволікатися від занять чи домашки для пошуку тієї або іншої речі.

Необхідні гаджети. Крім ноутбука дитині може знадобитися планшет, навушники тощо. Не буде зайвим придбати і зарядну станцію, яка їх живитиме у разі відключення електроенергії.

Побажання школяра. Враховуйте інтереси дитини, коли облаштовуватимете її робочий простір. Наприклад, для книголюбів в можна додати окрему поличку для книг, а для художників - бокс для фарб та альбомів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, скільки коштує зібрати в школу хлопчика та дівчинку у 2024 році. Спойлер: ціни кусаються.