Ваш хлопець емоційно недоступний? Ось 7 причин, які допоможуть це зрозуміти

Ми та чоловіки
711
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Здорові стосунки вимагають підтримки, розуміння та взаємної віддачі, щоб обидва партнери відчували себе коханими та відчували підтримку. А у разі емоційно недоступних чоловіків доступ до цих речей може виявитися особливо важким — то що з цим робити? Докладно розберемося у нашому матеріалі.

Що таке емоційна недоступність?

Видання mindbodygreen.com дізналося у терапевтів та експертів зі стосунків, чому чоловіки можуть виявитися емоційно недоступними, на які ознаки слід звернути увагу і як впоратися в такій ситуації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що означає бути емоційно недоступним?

Емоційно недоступна людина — це той, хто не відкритий для близькості, обговорення чи обміну своїми почуттями чи інакше дозволяє собі бути вразливим.

Коли людина емоційно недоступна, це означає, що вона не бажає або не може керувати емоційними аспектами стосунків,

— каже ліцензована терапевтка з питань шлюбу Віна Вайс .

На думку терапевта та експерта зі стосунків  Кена Пейджа , емоційна недоступність може виникнути через низку факторів — дитячу травму, що уникає стилю прихильності, страху втратити незалежність і свободу і навіть надмірну емпатію.

За словами ліцензованої психотерапевтки Пем Шаффер , іноді людина проходить через фази, коли вона менш емоційно недоступна, а іноді це більш "хронічні" стани.

І чоловіки, і жінки здатні стати емоційно недоступними, хоча Пейдж зазначає, що в нашій культурі чоловіків особливо травмують гендерні ролі та очікування, які припускають, що вони не виявляють жодної вразливості. Терапевт додає, що чоловіків, які стають емоційно недоступними, у минулому часто висміювали за вияв емоцій.

7 ознак емоційно недоступного чоловіка

Фахівці вважають, що емоційно недоступного чоловіка можна визначити за такими ознаками:

Їм некомфортно вести серйозні розмови

Дискомфорт від розмов про почуття чи щось, що вимагає деякої вразливості, є серйозною ознакою емоційної недоступності.

Вони мінімізують ваші почуття

Зведення до мінімуму почуттів іншої людини – ще одна ознака емоційної недоступності.

Вони займають оборонну позицію

Якщо основною реакцією хлопця на будь-який проблиск конфлікту є оборонна реакція, а не здатність говорити про це або визнати свою роль, це є великою ознакою емоційної недоступності.

Вони непостійні у спілкуванні

Непостійність у спілкуванні є ще однією запобіжною ознакою емоційно недоступного чоловіка. Це може виглядати як зникнення, невизначеність щодо цього та повернення без жодних пояснень.

Близькість їх пригнічує

Часто для людей, які емоційно недоступні, їх основним прагненням є незалежність, а найбільший страх — це поглинання чи залежність від іншої людини.

Вони не хочуть "навішувати ярлики" на стосунки

Якщо людина, з якою ви зустрічаєтеся, не хоче "навішувати ярлик" на стосунки, швидше за все, вона емоційно не готова дати ту любов і підтримку, яку ви шукаєте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Їм неможливо догодити

Людям, які емоційно недоступні, дуже легко переконати себе, що ви їм не підходите.

Раніше ми перерахували 6 здорових звичок у стосунках, які можна помилково прийняти за токсичні. Розуміння того, що розбіжності та бажання побути наодинці — це нормально, допоможуть зберегти кохання.