Ви зустріли свою "другу половинку", але обставини не дають бути разом? Ось як впоратися з цим

Ми та чоловіки
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Зустріти потрібну людину у невідповідний час – це справді важка ситуація. Здавалося б, хлопець ніби матеріалізувався з ваших мрій, але як би ви не намагалися, обставини, схоже, не дозволяють вам бути разом. В якійсь іншій реальності у вас двох могла бути довга і щаслива історія кохання. Але натомість ви змушені відпустити цю людину. Як із цим впоратися?

Як упоратися з тим, що відповідна людина зустрілася у невідповідний час?

На жаль, не існує універсальної поради, яка відразу ж покращить цю неприємну ситуацію. Але, все-таки, експерти знають способи прожити цей період із меншими емоційними втратами, пише verywellmind.com.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Усі інгредієнти для прекрасних стосунків є. Ви зустріли милий хлопець з гарним почуттям гумору, який поділяє ваші цінності та інтереси. Ви, здається, сумісні практично у всіх аспектах, і він — все, що ви шукали. Але є нюанс — невідповідний час, відстань чи емоційний стан.

Для людей, які відчувають, що зустріли потрібну людину в невідповідний час, я думаю, важливо вміти визначити, що їх приваблює в цій людині,

- каже психотерапевтка Бонні Скотт.

Наприклад, вона пропонує запитати себе, що робить хлопця потрібною людиною і які її якості вас приваблюють.

Що може зробити зараз слушний час для цих стосунків? Це може бути питання життєвого етапу, роботи, фінансів чи готовності до стосунків, але я думаю, що це допомагає зрозуміти, які обставини ви контролюєте, а які ні,

- додає Бонні.

Якщо є фактори, що знаходяться під вашим контролем, і то потрібно ухвалити рішення зробити кроки, щоб налагодити стосунки. Допустимо, сімейні очікування, соціальний тиск або культурні норми також можуть підштовхнути до думки, що ви зустріли відповідну людину в невідповідний час. Наприклад, сім'я може наполягати на здобутті освіти чи побудові кар'єри, перш ніж вступати у серйозні стосунки.

Суперечливі цілі можуть зіпсувати потенційні стосунки. Хлопець мріє про велику родину, але ви не хочете мати дітей. Ви хочете жити в місті ближче до роботи, але він хоче переїхати в передмістя, щоб бути ближчим до природи. Наявність різних цілей та амбіцій може означати, що стосунки неспроможні, незалежно від того, наскільки ви ідеальні один для одного.

Як упоратися, коли це потрібна людина у невідповідний час? Існують стратегії, які допоможуть зрозуміти, які кроки зробити. Експерти радять виконати ці кроки.

Визначте свої пріоритети

Це означає подивитися на траєкторію свого життя. Як тільки у вас з'явиться більш чітке уявлення про те, чого ви хочете, поговоріть з іншою людиною про її цілі та подумайте, чи зможете ви опинитися на одній хвилі в довгостроковій перспективі.

Перше, що вам слід зробити, - це приділити час собі та оцінити свої пріоритети,

- каже терапевт Деніел Рінальді.

Говорити про це

Щоб рухатися вперед із рішенням, яке підходить саме вам, необхідно поговорити з іншою людиною про те, чому зараз непридатний час для продовження стосунків.

Якщо ви опинилися в ситуації "потрібна людина, не в той час", одна з найважливіших речей, які ви можете зробити, - це поговорити про це відкрито і чесно,

— каже Рінальді.

Будьте чесні

Витратьте час на роздуми про те, що для вас важливе. Встановлення ясності щодо того, чого ви хочете, може допомогти вам краще зрозуміти, чому ті чи інші стосунки могли не спрацювати. Це також може позбавити вас необхідності намагатися утримати те, що, зрештою, вам просто не підходить.

Дайте собі час

Це нормально, коли вам потрібно деякий час, щоб прийти до тями від почуття, ніби ви втратили те, що могло б бути хорошими стосунками. Виявіть собі трохи співчуття і дозвольте собі усвідомити свої почуття.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадайте собі, чому це вам не підходить

Деякі експерти припускають, що не буває такого поняття, як потрібна людина у невідповідний час. Якщо ви не можете почати стосунки з кимось, тому що він не підходить для вашого життя в даний конкретний момент, це не "правильна" людина.

Раніше ми розповідали про те, чому протилежності притягуються(чи ні). Виявляється, цю тему вивчали вчені.