Коханий уникає конфліктів? Експерт зі стосунків пояснив, чому так відбувається

Ми та чоловіки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Чому чоловіки уникають сварок
Фото: unsplash.com

Іноді здається, що чоловікам легше злітати на Марс, ніж вирішити проблему у стосунках.

Коли справа доходить до стосунків, більшість чоловіків зроблять все, щоб уникнути конфронтації. Вони радше замітають проблеми у стосунках під килим і тікають у гори при першому ж натяку на те, що їхня партнерка готується до суперечки. Але чому?

Чому чоловіки уникають суперечок: пояснює експерт

Марк Гроувз, фахівець зі стосунків, консультант, спікер і коуч, має свою думку про те, чому чоловіки бояться конфліктів і іноді обирають залишатися в поганих стосунках замість того, щоб протистояти своїй партнерці або розійтися з нею. 

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Страх конфронтації — це не обов'язково чоловіча риса, розповів Гроувз Рoosh. То чому ж страх перед конфронтацією асоціюється переважно з чоловіками?  Це пов'язано з безліччю причин, таких як гендерні норми, соціалізація та культурні очікування. Марк також віддає перевагу терміну "уникає", а не "боїться", коли йдеться про чоловіків і конфлікти.

Гроувз додає, що соціальне середовище частково є причиною того, що чоловіки уникають конфронтації. 

З раннього віку чоловіків вчать бути стійкими, витривалими та незалежними. Їх заохочують бути напористими, конкурентоспроможними, уникати вразливості та емоцій. Те, що світ каже чоловікам, що вони не повинні мати емоцій - це саме те, що вимагають від них їхні стосунки. Щоб зробити крок до емоційної обізнаності та комунікації, потрібно відмовитися від визначення, яке ми дали чоловікам, щоб вони відчували, що їх цінують,
— каже він.

Навіть коли стосунки зіпсувалися і не працюють, більшість чоловіків все одно уникають конфронтації, незалежно від того, чи це спроба виправити ситуацію, чи розірвати стосунки. Хоча більшість людей вважають, що це означає, що чоловікові байдужі стосунки або він позбавлений почуттів, реальність, як правило, протилежна. 

Найбільший наш страх — це підвести партнера, тому визнати правду про те, що відбувається, іноді буває занадто складно,
— пояснює Марк.

Цей страх або уникнення зводиться до того, що чоловіки, як правило, не володіють інструментами для успішного подолання конфронтації, а іноді "зчитують" наявність конфлікту як власну неадекватність. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гроувз підкреслює, що більшість із нас, незалежно від статі, не сприймають стосунки та виклики, з якими ми стикаємося, як приклад того, як ми можемо розвиватися.

Раніше ми розповідали про те, чому людям подобаються ті, хто їх уникає. На це є 5 причин.